Περίοδος Αναχώρησης

29 Apr - 02 May

Διάρκεια

6 Ημέρες, 5 Νύχτες

Προβολές

2082

Maximum Seats

10

Πανόραμα Σικελίας (Πάσχα 2021)

Πρόγραμμα

1η μέρα:

Αθήνα (Πιάτσα Αρμερίνα / Τσεφαλού) – Παλέρμο

Άφιξη με απευθείας πρωινή πτήση της Aegean στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Το οδοιπορικό μας στην Σικελία ξεκινάει με την Πιάτσα Αρμερίνα, γνωστή για τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά που κοσμούν την Βίλα ντελ Καζάλε. Επόμενή μας στάση, η γραφική Τσεφαλού (ή Κεφαλού), 70 χλμ. ανατολικά του Παλέρμο, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της Ιταλίας με εικόνες που κόβουν την ανάσα, όπως αυτήν του επιβλητικού βράχου που επιστέφει σαν κεφαλή την παραλιακή πόλη και της έδωσε και το όνομά της (Κεφαλοΐδιον). Η βόλτα μας θα καταλήξει στον νορμανδικό καθεδρικό ναό, στην κορυφή της πόλης, ο οποίος αποτελεί μία από τις εννιά κατασκευές της Θέσης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ «Αραβο-Νορμανδικό Παλέρμο και καθεδρικοί ναοί της Τσεφαλού και του Μονρεάλε». Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Παλέρμο, όπου προτείνουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης με το μπαρόκ παρελθόν. Ξεκινώντας από τον Καθεδρικό ναό που φιλοξενεί τις σαρκοφάγους των Νορμανδών κυριάρχων του νησιού, θα περπατήσουμε την Βιτόριο Εμανουέλε, από την Πόρτα Νουόβα προς το Quattro Canti. Το Τεάτρο Μάσσιμο και το Τεάτρο Πολιτεάμα αποτελούν τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά κοσμήματα της κεντρικής Βία Λιμπερτά. Οι πεζόδρομοι γύρω από το κέντρο σφύζουν από ζωή το βράδυ καθώς φιλοξενούν πληθώρα εστιατορίων, καφέ και καταστημάτων με υπέροχο σιτσιλιάνικο παγωτό.
2η μέρα:

Παλέρμο

Η πρωινή μας ξενάγηση στην πόλη θα ξεκινήσει με το γειτονικό «Βασιλικό Λόφο», το περίφημο Μονρεάλε, με το απόλυτο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τον ανυπέρβλητο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε την περιήγηση με το διάσημο Θέατρο Μάσσιμο (όπου γυρίστηκε και η τελευταία τραγική σκηνή του “Νονού ΙΙΙ”), το μεγαλύτερο θέατρο της Ιταλίας και έπειτα με το Παλάτι των Νορμανδών, έδρα σήμερα του Κοινοβουλίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Σικελίας. Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και η εκκλησία Μαρτοράνα στην πιάτσα Μπελίνι με την ξεχωριστή μπαρόκ πρόσοψη και το ρωμαϊκό καμπαναριό θα ολοκληρώσουν τη μεστή γνωριμία μας με τη Μητρόπολη της Σικελίας, η οποία συνδυάζει ένα κράμα στοιχείων από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τους Άραβες, τους Νορμανδούς και φυσικά από την Αναγεννησιακή και σύγχρονη εποχή. Απόγευμα ελεύθερο για ψώνια στην ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης, προσωπικές αναζητήσεις και φυσικά δείπνο σε κάποια από τις φημισμένες τρατορίες της, όπου προτείνουμε να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το διάσημο πιάτο «Pasta con le Sarde».
3η μέρα:

Παλέρμο (Σελινούντας / Έγεστα) – Ακράγαντας

Η τρίτη μας μέρα θα είναι αφιερωμένη στην παρουσία των Ελλήνων της Μεγάλης Ελλάδας, με πρώτη μας στάση την Έγεστα (ή Σέγεστα), μια αρχαία φοινικική πόλη που δέχτηκε τις πολιτιστικές επιδράσεις του ελληνικού κόσμου. Σημαντικότερά της μνημεία ο επιβλητικός, ασκεπής, δωρικός ναός που στεφανώνει τον λόφο αλλά και το αρχαίο θέατρο που το κοίλο του αγναντεύει από ψηλά το Τυρρηνικό πέλαγος. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τον Σελινούντα, την αποικία των Υβλαίων Μεγάρων, στα ερείπια του οποίου βρέθηκαν οκτώ σπουδαίοι αρχαίοι ναοί. Άφιξη στον Ακράγαντα και επίσκεψη στην περίφημη “Κοιλάδα των Ναών” με τα εξαίσια δείγματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, καθαρά δωρικού ρυθμού. Εκεί, ξεκινάμε με τον ναό της Ήρας Λακίνιας και συνεχίζουμε με τον αποκαλούμενο ναό της Ομόνοιας, τον πιο καλοδιατηρημένο στη Σικελία λόγω της μετατροπής του σε χριστιανική βασιλική. Ο ναός του Ηρακλέους και τα υπολείμματα του γιγαντιαίου ναού του Ολυμπίου Διός θα συμπληρώσουν την γνώση μας για την ιστορική εξέλιξη της Σικελίας στους κλασσικούς χρόνους, όσον αφορά τη διαπλοκή των Σικελιωτών με τη μητέρα-Ελλάδα αλλά και σε σχέση με τις διαμάχες των Ελλήνων με τους Φοίνικες άποικους του νησιού. Απόγευμα ελεύθερο.
4η μέρα:

Ακράγαντας (Ραγκούσα / Νότο) – Συρακούσες

Η σημερινή μας διαδρομή προς τις Συρακούσες είναι διανθισμένη από ένα «μίνι» οδοιπορικό στη Νοτιοανατολική Σικελία, όπου βρίσκονται οι πόλεις «κοσμήματα» της διάσημης Κοιλάδας του Νότου (Val di Noto). Ο καταστροφικός σεισμός του 1693 άφησε πίσω του όχι μόνο ανθρώπινα θύματα αλλά και πολλές κατεστραμμένες πόλεις, οι οποίες ξαναχτίστηκαν σχεδόν από την αρχή, με κυρίαρχο ρυθμό την επικρατούσα τάση εκείνη της εποχής, το ύστερο μπαρόκ που διανθίστηκε τοπικά με τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής μεσογειακής ταυτότητας της Σικελίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αμάλγαμα που έγινε παγκοσμίως διάσημο με το όνομα Σικελικό Μπαρόκ. Φυσικά οι οκτώ αυτές πόλεις έχουν ενταχθεί μαζί με την Κατάνια, στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρώτα θα επισκεφθούμε την μεγαλύτερη πόλη, την αμφιθεατρικά χτισμένη Ραγκούσα που χωρίζεται σε δύο αντικριστές περιοχές, την επιβλητική Άνω Πόλη και τη «γλυκιά» Ιμπλα. Τα στενά σοκάκια και οι όμορφες πλατείες με τα δεκάδες μπαρόκ κτίρια θα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, βιώνοντας τη γοητεία μίας άλλης «ξεχασμένης» εποχής. Σειρά έχει το μικρότερο σε μέγεθος αλλά επίσης υπέροχο Νότο, που δεν υστερεί καθόλου σε αρχιτεκτονικό πλούτο και ομορφιά. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στις εντυπωσιακές Συρακούσες, την άλλοτε ισχυρή ελληνική αποικία που ιδρύθηκε το 734π.Χ. και διατηρεί έκδηλα τα σημάδια του ένδοξου ιστορικού της παρελθόντος. Απόγευμα ελεύθερο.
5η μέρα

Συρακούσες – Κατάνια

Ξεκινάμε την πρωινή μας ξενάγηση από το αρχαίο θέατρο Teatro Greco χωρητικότητας 16.000 θεατών και το σπήλαιο Orecchio di Dionio (Αφτί του Διονύσου), την ασβεστολιθική σπηλιά με την χαρακτηριστική είσοδο σε σχήμα αυτιού. Εδώ, σύμφωνα με τον θρύλο ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος Α’, φυλάκιζε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Το νησί Ortigia (όπου, σύμφωνα με τον Όμηρο, παρέμεινε φυλακισμένος, στα χέρια της Καλυψούς ο Οδυσσέας) με τα μεσαιωνικά κτίρια θεωρείται το κέντρο της πόλης. Αφού περάσουμε τη γέφυρα Umbertο, που συνδέει το μικρό νησί με την ηπειρωτική χώρα, θα βρεθούμε μπροστά στα επιβλητικά απομεινάρια του ναού του Απόλλωνα και στη συνέχεια, μέσα από τα μπαρόκ κτίρια και πλατείες της Ορτυγίας, θα κατευθυνθούμε προς τον καθεδρικό ναό των Συρακουσών, που έχει ενσωματώσει (περικλείσει για την ακρίβεια) τον αρχαίο ναό της Αθηνάς. Η βόλτα μας θα καταλήξει στην πηγή της νύμφης Αρέθουσας. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για την Κατάνια, μια πόλη που το ιστορικό της κέντρο είναι επίσης μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Η είσοδός του είναι η πλατεία Piazza Duomo, στο κέντρο της οποίας ο μαύρος ελέφαντας από βασάλτη, φορτωμένος ένα αιγυπτιακό οβελίσκο, αποτελεί το έμβλημα της πόλης. Από εκεί ξεκινά και ο κεντρικός και εμπορικός της δρόμος, η Via Etnea, με τα ακριβά καταστήματα και τα μπαρόκ κτίρια και ανηφορίζει προς την Piazza Stesicoro (φόρος τιμής στον Ελληνα ποιητή που πέθανε εκεί), με το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τα Giardini Bellini. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθείτε στην πόλη.
6η μέρα

Κατάνια (Αίτνα / Ταορμίνα) – Αθήνα

Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμη επισκέψεις, με πρώτη αυτήν στην Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη. Μέσω μιας ορεινής διαδρομής, όπου κυριαρχεί το απέραντο μαύρο χρώμα της λάβας, θα ανεβούμε σε υψόμετρο περίπου 2000μ. και θα θαυμάσουμε την θέα προς το Ιόνιο πέλαγος. Τέλος, ακολουθεί επίσκεψη στην ίσως, πιο γραφική και κοσμοπολίτικη πόλη της Σικελίας, την Ταορμίνα. Το έντονο ελληνικό παρελθόν της είναι έκδηλο σε αυτήν την αρχαία αποικία, όπου και δεσπόζει το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το οποίο είναι χτισμένo στο Monte Tauro και προσφέρει μαγευτική θέα στη βραχώδη ανατολική ακτογραμμή της Σικελίας. Η περιπλάνηση στα γραφικά δρομάκια με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, ο σημαντικότερος εμπορικός δρόμος, ο Corso Umberto I, τα τείχη, οι ναοί και στο βάθος το ηφαίστειο της Αίτνας δικαιολογούν την αίγλη της φημισμένης αυτής περιοχής. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνια για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Πληροφορίες Πακέτου

Αναχώρηση:

 • 29 και 30 Απριλίου

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια & διπλανή θέση στο πούλμαν κενή

Διάρκεια:

 • 6 ημέρες

Τιμή:

 • Κατ’ άτομο σε δίκλινο 685€
 • Μονόκλινο 885€
 • Φόροι 200€
 • Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) γονείς = -100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με ALITALIA
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* sup ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια:
 1. Παλέρμο : GARIBALDI / CRYSTAL PALACE
 2. Ακράγαντας : GH MOSE / KORE
 3. Κατάνια : ROMANO HOUSE / KATANE PALACE
 4. Συρακούσες : UNA ONE
 • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Υποχρεωτικός δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία
 • Κόστος εισόδων πόλεων Check Point
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους / Αχθοφορικά σε ξενοδοχεία
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Κράτηση Εκδρομής

Εκδρομή Τιμή Ενήλικα Τιμή Παιδιού Διαθέσιμες Θέσεις Ημ/νία Αναχώρησης Διάρκεια
Πανόραμα Σικελίας (Πάσχα 2021) 685 0 10 29 Apr ~ 02 May 6 Ημέρες, 5 Νύχτες

Πληροφορίες Κράτησης

Όνομα Τιμή (Ενήλικες/Παιδιά) Άτομα (Ενήλικες/Παιδιά) Ποσότητα Σύνολο

ΣΥΝΟΨΗ

Υποσύνολο
Σύνολο

Πληροφορίες Πελάτη

*
Το όνομα είναι υποχρεωτικό
*
Το επώνυμο είναι υποχρεωτικό
*
Ο Αριθμός Τηλεφώνου είναι υποχρεωτικός
*
Η Διεύθυνση είναι υποχρεωτική
Ευχαριστούμε. Η κράτηση σας απεστάλη. Ο αριθμός κράτησης σας είναι

Ioanna Apostolou

Office Supervisor

Phone

(210) 4280973-4

Email

info@atlantidesgroup.com

You Will Also Like