Περίοδος Αναχώρησης

01 Mar - 31 Oct

Διάρκεια

8 Ημέρες, 7 Νύχτες

Προβολές

2173

Maximum Seats

10

ΚΑΙΡΟ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ

Πρόγραμμα

1η μέρα:

Αθήνα – Κάιρο

Αναχώρηση από Αθήνα με απευθείας πτήση για το Κάιρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
2η μέρα:

Κάιρο - Επίσκεψη πόλης

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο για την ολοήμερη περιήγησή μας στα αξιοθέατα του Καΐρου. Θα ξεκινήσουμε από τις πυραμίδες της Γκίζας, πρώτα με τις μεγάλες πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μικερίνου και στη συνέχεια με τον Ναό της Κοιλάδας, όπου οι ιερείς μουμιοποίησαν το σώμα του βασιλιά Χεφρήνου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Σφίγγα, τον θρυλικό φύλακα που βρίσκεται δίπλα στους τάφους, με το σώμα του λιονταριού και το κεφάλι του βασιλιά Χεφρήνου. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο αρχαιοτήτων, το οποίο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αντικείμενα της αιγυπτιακής τέχνης στον κόσμο, μια σπάνια συλλογή με περισσότερα από 250.000 γνήσια αντικείμενα ηλικίας άνω των 5000 χρόνων, συμπεριλαμβανομένης και μιας αποκλειστικής έκθεσης αφιερωμένης στον Τουτανχαμών. Τέλος, θα επισκεφθούμε το ξακουστό παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι. Τα πολυάριθμα καταστήματα σε αυτήν την περιοχή είναι γνωστά για είδη εξαιρετικών αντικειμένων από ορείχαλκο, χαλκό, ασήμι και χρυσό, αρώματα, δερμάτινα είδη, αντίκες και πολλά άλλα.
3η μέρα:

Κάιρο – Ημέρα ελεύθερη (Προαιρετική εκδρομή στην Αλεξάνδρεια)

Ελεύθερη ημέρα για περιπλάνηση στην ατμοσφαιρική πόλη του Καΐρου και ψώνια. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα για προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη με την έντονη επιρροή του Ελληνισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι του Καβάφη, το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την σπουδαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τις κατακόμβες. Το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Περιλαμβάνεται γεύμα.
4η μέρα:

Κάιρο – Λούξορ - Επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο και ξενάγηση στην Δυτική όχθη

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Λούξορ. Άφιξη στο Λούξορ και μεταφορά στις όχθες του Νείλου, όπου βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της Δυτικής όχθης του Λούξορ και τον ναό του Καρνάκ, ένα σύμπλεγμα ναών χτισμένων πριν από 2000 χρόνια, αφιερωμένων στην τριάδα των θεών Αμών, Μουτ και Χονσού. Είναι η κοιτίδα όλων των θρησκευτικών ναών, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα που κατασκευάστηκε ποτέ και τόπος προσκυνήματος για σχεδόν 4.000 χρόνια. Η επίσκεψη τελειώνει με τον Ναό του Λούξορ που βρίσκεται κοντά στο Νείλο και παράλληλα με την όχθη του ποταμού. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα

Λούξορ - Ξενάγηση στους ναούς – Εντφού

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την επίσκεψη στην Δυτική όχθη, στη διάσημη Κοιλάδα των Βασιλέων, που αποτελείται από την Ανατολική και τη Δυτική Κοιλάδα. Στην Ανατολική βρίσκονται οι περισσότεροι τάφοι των Φαραώ του Νέου Βασιλείου και είναι η πλέον επισκέψιμη από τους τουρίστες. Η επίσκεψη τελειώνει με τον Ναό του Χατσεπσούτ με το όνομα Deir El Bahari, έναν από τους πιο όμορφους από τους βασιλικούς ναούς και τους δύο Κολοσσούς του Μέμνωνα. Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και δείπνο. Διανυκτέρευση στο Εντφού.
6η μέρα

Εντφού – Επίσκεψη ναών – Επίσκεψη Κόμ Όμπο – Ασουάν

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον ναό Horus στο Edfu και στη συνέχεια θα αποπλεύσουμε για το Koμ Όμπο. Γεύμα στο πλοίο και άφιξη στο Κοπ Όμπο, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Δείπνο στο σκάφος και αναχώρηση για το Ασουάν. Γεμάτοι εικόνες από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της ημέρας θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το εξωτικό Ασουάν. Άφιξη και διανυκτέρευση.
7η μέρα

Ασουάν

Το πρωινό μας βρίσκει στο Ασουάν. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα απολαύσουμε τον ρομαντικό Nαό των Φιλεών ή τον ναό της Ίσιδας, αφιερωμένο στην θεά Χάθορ με κεφάλι αγελάδας. Ο ναός ξεκίνησε από τον Πτολεμαίο Γ’ και συνεχίστηκε από τον Πτολεμαίο IV, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ημιτελή Οβελίσκο στα λατομεία γρανίτη, ο οποίος έχει ύψος 14 μέτρα και θεωρείται ότι προοριζόταν για το ναό του Χατσεπσούτ στο Καρνάκ. Γεύμα και δείπνο στο σκάφος. Διανυκτέρευση στο Ασουάν.
8η μέρα

Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο – Αθήνα

Πρωινό και επιστροφή στην Αθήνα μέσω Καΐρου.

Πληροφορίες Πακέτου

Αναχώρηση:

 • 01 Μαρτίου – 31 Οκτωβρίου ‘21(τακτικές αναχωρήσεις)

Διάρκεια:

 • 8 ημέρες

Διαμονή σε 4* sup ξενοδοχείο & Κρ/πλοιο 5*

 • Κατ’ άτομο σε δίκλινο 500€
 • Μονόκλινο 750€
 • Φόροι 310€

Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* & Κρ/πλοιο 5*

 • Κατ’ άτομο σε δίκλινο 660€
 • Μονόκλινο 1000€
 • Φόροι 310€

Διαμονή σε deluxe ξενοδοχείο 5* & Κρ/πλοιο 5*

 • Κατ’ άτομο σε δίκλινο 810€
 • Μονόκλινο 1250€
 • Φόροι 310€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία αναλόγως της επιλογής και κρουαζιερόπλοιο 5*, ανεξαρτήτως της επιλογής κατηγορίας ξενοδοχείου
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα και ένα γεύμα στο Κάιρο
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Βίζα Αιγύπτου αξίας περίπου 25€ η οποία εκδίδεται κατά την άφιξη
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα κόστους 135€ το άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

 • Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Κράτηση Εκδρομής

Εκδρομή Τιμή Ενήλικα Τιμή Παιδιού Διαθέσιμες Θέσεις Ημ/νία Αναχώρησης Διάρκεια
ΚΑΙΡΟ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ 500 0 10 01 Mar ~ 31 Oct 8 Ημέρες, 7 Νύχτες

Πληροφορίες Κράτησης

Όνομα Τιμή (Ενήλικες/Παιδιά) Άτομα (Ενήλικες/Παιδιά) Ποσότητα Σύνολο

ΣΥΝΟΨΗ

Υποσύνολο
Σύνολο

Πληροφορίες Πελάτη

*
Το όνομα είναι υποχρεωτικό
*
Το επώνυμο είναι υποχρεωτικό
*
Ο Αριθμός Τηλεφώνου είναι υποχρεωτικός
*
Η Διεύθυνση είναι υποχρεωτική
Ευχαριστούμε. Η κράτηση σας απεστάλη. Ο αριθμός κράτησης σας είναι

Ioanna Apostolou

Office Supervisor

Phone

(210) 4280973-4

Email

info@atlantidesgroup.com

You Will Also Like