Περίοδος Αναχώρησης

24 Dec - 05 Jan

Διάρκεια

8 Ημέρες, 6 Νύχτες

Προβολές

61943

Maximum Seats

10

Η Ινδία, γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Χόλι, τη Γιορτή των Χρωμάτων που σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης και είναι αφιερωμένη στον Θεό Κρίσνα την κάνει ακόμα πιο γοητευτική. Ένα ταξίδι τόσο πλούσιο σε εικόνες και συναισθήματα που είναι βέβαιο πως θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας για πάντα.

Πρόγραμμα

1η μέρα:

Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2η μέρα:

Δελχί

Άφιξη στο Δελχί. Η ξενάγησή μας ξεκινάει από την Πύλη της Ινδίας, μνημείο των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Προεδρικό Μέγαρο (Rashtrapati Bhavan) αποτελούσε τον πυρήνα της πόλης. Αποτελείται από τέσσερα πατώματα και 350 δωμάτια. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Συνεχίζουμε για το κέντρο της Παλιάς Πόλης του Δελχί αφού πρώτα κάνουμε μία στάση στο Rajghat, το μέρος όπου έγινε η καύση της σορού του Μαχάτμα Γκάντι. Στα μέσα του 17ου αιώνα ο αυτοκράτορας Shahjahan αποφάσισε να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Άγκρα κι έχτισε ένα παλάτι, το Κόκκινο Φρούριο (Lal Qila), το οποίο διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Ακριβώς απέναντι από το Κόκκινο Φρούριο εκτείνεται η πόλη που φέρει το όνομα του αυτοκράτορα (Shahjahanabad). Το εντυπωσιακότερο σημείο του Κόκκινου Φρουρίου είναι η Πύλη της Λαχόρης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Παλιά Πόλη. Επόμενη στάση στο σημερινό μας πρόγραμμα είναι το Μεγάλο Τζαμί της Παρασκευής (Jama Masjid), χτισμένο σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο, δεσπόζει πάνω από την Παλιά Πόλη ενώ η αυλή του μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 25.000 πιστούς. Συνεχίζουμε με το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Humayun. Μία ωραία βόλτα στην παλιά αγορά Chandni Chowk θα κλείσει τη σημερινή μας ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα:

Δελχί – Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε οδικώς στην πόλη της Τζαϊπούρ, αφού πρώτα κάνουμε μία στάση για να επισκεφτούμε το συγκρότημα Qutub Minar. Το συγκρότημα βρίσκεται νότια από το Ν. Δελχί και περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, όπως ο πύργος Qutub Minar, ο ψηλότερος μιναρές κατασκευασμένος από πλίνθους, και το αρχαιότερο τέμενος της πόλης, το Quwwat-ul-Islam. Το συγκρότημα επίσης περιλαμβάνει και διάφορα άλλα κτίσματα όπως ιεροδιδασκαλεία και μαυσωλεία. Χαρακτηριστικό δείγμα ισλαμικού μαυσωλείου της προ-Mughal εποχής, και ένα από τα πρώτα που χτίστηκαν στην Ινδία, αποτελεί ο τάφος του Iltutmish, δεύτερου σουλτάνου του Δελχί. Άφιξη το απόγευμα στην Τζαϊπούρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
4η μέρα:

Τζαϊπούρ

Η πόλη της Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του Rajastan, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1727 από τον Μαχαραγιά Jai Singh. Η ξενάγησή μας ξεκινάει από το Φρούριο του Άμπερ, το οποίο βρίσκεται 11 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Το παλάτι – οχυρό είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο και αμμόλιθο. Αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων που προστατεύει η UNESCO. Ανηφορίζουμε προς το κάστρο με τους ελέφαντες και εισερχόμαστε σε αυτό από την Πύλη της Ανατολής (Suraj Pol). Επισκεπτόμαστε το ναό της Shila Devi και θαυμάζουμε τα περίτεχνα σκαλίσματα από λευκό μάρμαρο και τις περίφημες ασημένιες πόρτες. Κατηφορίζουμε, για να συνεχίσουμε την ξενάγηση στο κέντρο της πόλης της Τζαϊπούρ, αφού κάνουμε μία στάση για να φωτογραφήσουμε το Jal Mahal (υδάτινο παλάτι). Στο κέντρο της πόλης η πρώτη μας στάση είναι το Hawa Mahal (παλάτι των ανέμων), το ροζ χρώμα του οποίου αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό ορόσημο της πόλης. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στο συγκρότημα του παλατιού της Τζαϊπούρ. Εισερχόμαστε στον εσωτερικό αυλόγυρο μέσω της εντυπωσιακής πύλης Singh Pol (πύλη των Λεόντων) με τις τεράστιες ορειχάλκινες πόρτες και τα εντυπωσιακά λιοντάρια – φρουρούς δεξιά κι αριστερά. Συνεχίζουμε με το παζάρι της πόλης, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τη νότια πύλη του παλατιού (Tripolia Gate). Αργά το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ομαδική προσευχή «Αάρτι» στον ινδουιστικό ναό που βρίσκεται εντός του ανακτορικού συγκροτήματος της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα

Τζαϊπούρ – Άγκρα

Μεταφερόμαστε οδικώς στην Άγκρα αφού προηγουμένως επισκεφτούμε το χωριό Αμπανέρι, το οποίο βρίσκεται 95 χλμ. ανατολικά της Τζαιπούρ στην περιοχή της Dausa. Εκεί θα δούμε μία δεξαμενή νερού Chand Baori του 11ου αιώνα χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε 130 χλμ. ανατολικά, για να επισκεφτούμε το Φετεχπούρ Σικρί. Η ανακτορική πόλη περιλαμβάνει όλα τα στερεότυπα της εποχής εκείνης τα οποία όμως ενσωματώνουν στοιχεία από την ινδική, μουσουλμανική ακόμα και χριστιανική παράδοση με τέτοιον τρόπο ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και αρμονικό. Το κτίριο όμως που εντυπωσιάζει και μαγνητίζει περισσότερο τον επισκέπτη είναι το Μαυσωλείο του Salim, κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο, ξύλο και φίλντισι. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε 37 χιλιόμετρα ανατολικά, στην πόλη της Άγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα

Άγκρα

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Συνεχίζουμε με το Φρούριο της Άγκρας, με τις δύο πύλες και διπλές εισόδους. Μεταφερόμαστε κατόπιν στην ανατολική όχθη του ποταμού Yamuna, για να επισκεφτούμε το μαυσωλείο Itimad-ud-Daulah. Πρόκειται για το κενοτάφιο ενός σημαντικού πολιτικού προσώπου και στενού συνεργάτη του αυτοκράτορα Jahan Gir. Μεταφερόμαστε στο θρησκευτικό κέντρο της πόλης, το Μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής. Βρισκόμενοι στο κέντρο του μουσουλμανικού τομέα της πόλης κάνουμε βόλτα στο Kinari Bazzar και παρατηρούμε τις συνήθειες και τα έθιμα των κατοίκων της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα

Άγκρα - Ματούρα - Μπαχαϊστικός Ναός του Λωτού, Ινδουιστικός Ναός Λαξμί, Ναός των Σίχ - Δελχί

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Δελχί. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη Ματούρα, γενέτειρα του Κρίσνα και ιερή πόλη για τους Ινδουιστές. Εδώ μας περιμένει η επίσκεψη στον ιερό ομώνυμο ναό και φυσικά η πρώτη μας «μύηση» στη θρησκεία που εδώ και χιλιετηρίδες κυριαρχεί στη χώρα. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε για το Δελχί. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον ναό του λωτού Μπαχάι, τον ναό Ναραγιάν Λαξμί αφιερωμένο στη θεά του πλούτου και τον ναό των Σιχ για να θαυμάσουμε από κοντά τις δοξασίες τους. Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
8η μέρα

Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες Πακέτου

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:

 • 24/12, 25/12, 30/12, 05/01

ΤΙΜΗ: 690€

Οι τιμές αφορούν δίκλινο δωμάτιο και είναι κατ’ άτομο.

Δείτε τα Ξενοδοχεία / Τιμή πακέτου ανά άτομο

Το The Grand New Delhi είναι ένα ξενοδοχείο 5-αστέρων. Το πολυτελές Spa Oasis προσφέρει εξωτερική πισίνα, υδρομασάζ, εγκαταστάσεις γιόγκα και γυμναστήριο. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν άνετα κρεβάτια και μοντέρνα επίπλωση.
Το 5-αστέρων Jaypee Hotel απέχει μόλις 2,5χλμ. από το Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα. Προσφέρει όμορφα διαμορφωμένους κήπους με λιμνούλες και νερό, ένα εμπορικό κέντρο, σπα με χαμάμ και μια μεγάλη εξωτερική πισίνα.
Το πολυτελές Crowne Plaza Jaipur Tonk Road βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία και τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις. Το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα και μπάρμπεκιου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα γεύματά τους στο εστιατόριο ή ένα ποτό στο μπαρ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*
 • Γεύματα: Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές: Mε πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • ΔΩΡΟ: Το εορταστικό δείπνο (για τις αναχωρήσεις 25/12 & 30/12)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Φόροι αεροδρομίου (730 ευρώ/άτομο)
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
 • Bίζα εισόδου στη χώρα (80€)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα, σκαναρισμένο αρχείο του διαβατηρίου σας (μορφή PDF 10-300 KB) και μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG10 KB-1 MB διαστάσεων 350Χ350 pixels) σε άσπρο φόντο.
 • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, ειδικών διαστάσεων.

Κράτηση Εκδρομής

Εκδρομή Τιμή Ενήλικα Τιμή Παιδιού Διαθέσιμες Θέσεις Ημ/νία Αναχώρησης Διάρκεια
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΙΝΔΙΑ - ΔΕΛΧΙ, ΑΓΚΡΑ, ΤΖΑΪΠΟΥΡ 690 0 10 24 Dec ~ 05 Jan 8 Ημέρες, 6 Νύχτες

Πληροφορίες Κράτησης

Όνομα Τιμή (Ενήλικες/Παιδιά) Άτομα (Ενήλικες/Παιδιά) Ποσότητα Σύνολο

ΣΥΝΟΨΗ

Υποσύνολο
Σύνολο

Πληροφορίες Πελάτη

*
Το όνομα είναι υποχρεωτικό
*
Το επώνυμο είναι υποχρεωτικό
*
Ο Αριθμός Τηλεφώνου είναι υποχρεωτικός
*
Η Διεύθυνση είναι υποχρεωτική
Ευχαριστούμε. Η κράτηση σας απεστάλη. Ο αριθμός κράτησης σας είναι

Ioanna Apostolou

Office Supervisor

Phone

(210) 4280973-4

Email

info@atlantidesgroup.com

You Will Also Like